• Pääsivu
  • Hankeen jäsenet
  • Blogi
  • Sarjakuvat
  • Participation
  • Tarrat
  • Yhteystiedot
  • English

Blogin kautta tulee kaikki uusi sisältö sivustolle.

Merkinnät näkyvät aikajärjestyksessä.

Asiasanoilla voi hakea tiettyyn aiheeseen liittyviä tai tietyn henkilön tekemiä merkintöjä.

Myös uusien sarjakuvien lisäämisestä ilmoitetaan blogin kautta.

  • Home
  • Blogi
  • Mitä kesällä on meneillään?

Mitä kesällä on meneillään?

Vuoden kolmas hankekokous pidettiin kesäkuun alussa Helsingissä. Suunnitelmissa on muun muassa ohjelmaa Helsingin sarjakuvafestivaaleille, sarjakuvien analyysia valottava, siirtolaisuusaiheeseen keskittyvä oppikirja yliopisto-opiskelijoiden ja toisen asteen äidinkielenopettajien käyttöön sekä kansainvälinen konferenssi kesäkuussa 2020. Ennen näiden toteutumista jäsenet ovat eri tavoin aktiivisia tahoillaan kesän aikana.

Johanna Rojola on töillään mukana vastikään avatuilla Mäntän kuvataideviikoilla Pekilossa. Näyttelyn otsikko on tänä vuonna “Ihmisen aika” ja sen on kuratoinut Marja Helander. 

Hankkeen jäsenten Turun yliopistossa pitämä kurssi “Sarjakuva ja siirtolaisuus: Teoriaa ja käytäntöä” on saatu päätökseen ja lähitulevaisuudessa nähtäneen kurssilaisten pohdintoja myös blogissa. Suorituksia käy läpi Ralf Kauranen, joka myös muun muassa kirjoittaa Leif Sjöströmin elämäkertaa Kansallisbiografiaan. Kauranen ja Anna Vuorinne ovat myös yhteistyössä Viola Parente-Čapkován kanssa kirjoittaneet Kiba Lumbergin sarjakuvista romanien representaatioita sarjakuvissa ja romanitekijöiden sarjakuvia tarkastelevaan saksan- ja englanninkieliseen artikkelikokoelmaan.

 

Anna Vuorinteen arvio Leena Romun väitöskirjasta Liiallisuutta, nurinkääntämistä ja rajojen rikkomista: Kati Kovácsin sarjakuvateokset Vihreä rapsodia, Karu selli ja Kuka pelkää Nenian Ahnavia? kertomuksina ruumiillisuudesta julkaistaan kirjallisuustutkijain Avain-lehdessä kesä-heinäkuun vaihteessa. Vuorinne myös valmistelee Virossa järjestettävää  symposiumia ”Participation and Communities in Comics”, johon myös Johanna Rojola osallistuu.

 

Hannele Richert on mukana Iso numero -lehden sarjakuvaspesiaalissa. Lehden edellistä numeroa kannattaa toki ostaa nyt, sarjakuvanumero ilmestyy heinäkuussa. Lehdessä on haastateltu viittä asunnottomuutta kokenutta ihmistä ja haastattelujen pohjalta on muokattu sarjakuva. Yksi heistä on Samara, jonka kertomuksen ensimmäinen sivu on sivustolla nyt, myöhemmin se julkaistaan kokonaisuudessaan. Richert päivittää kesän aikana muutakin sarjakuvasisältöä sivustolle.

Olli Löytty esitelmöi Lauri Ahtisen Elias-teoksesta Kirjallisuudentutkimuksen päivillä. Kauranen ja Löytty ovat myös käsitelleet Eliasta julkaistavaksi tarjotussa artikkelikäsikirjoituksessa, jonka aiheena ovat “pohjoisen” representaatiot suomalaisessa siirtolaisuusaiheisessa sarjakuvassa. Elokuun lopussa Löytty vetää Helsingin Tietokirja-tapahtumassa keskustelun sarjakuvasta tietokirjallisuutena. Löytty ja Warda Ahmed valmistautuvat myös Rovaniemellä syyskuun alussa pidettäville Tieteen päiville. Löytty toimitti Stuart Hallin artikkelikokoelman kirjaksi yhdessä Mikko Lehtosen kanssa, kirjan julkaisi Vastapaino. He pitävät myös työryhmän asian tiimoilta kulttuurintutkimuksen ja kulttuuripolitiikan tutkimuksen päivillä tulevana syksynä. 

Warda Ahmed matkustaa heinäkuussa Oxfordiin yhdessä sarjakuvataiteilija, historioitsija Ainur Elmgrenin kanssa. Paneelin otsikkona on “The Oral History and Comics” ja aiheena tarinankertojan vastuu. Ahmed tapaa matkalla myös tätejään ja kerää aineistoa sarjakuviaan varten.

Aura Nikkilä viettää tällä hetkellä vanhempainvapaata toukokuisen perheenlisäyksen ansiosta.

Tapahtumat, Seminaarit, Uutiskirje, Julkaisut

  • Created on .
℅ Ralf Kauranen, Kotimainen kirjallisus, 20014 Turun yliopisto
℅ Ralf Kauranen Department of Finnish Literature, FI-20014 University of Turku, Finland
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.